Kerroin perjantai iltana miehelleni, että olen niin totaalisen väsynyt ja tehtävää olisi paljon, että josko saisin apua kotitöissä lauantaina. PUFF ja sinne hävisi mies ennen kukonlaulua lauantai aamuna. Mies katosi kuin pieru Saharaan. Ei jäänyt jälkeen kuin hajujälki, joka sekin päivän mittaan haihtui pois. Tapasimme seuraavan kerran myöhään lauantai- iltana. Kiitin avusta ja laskin kymmeneen. No suivaantuneena katoamisesta aloin miettimään muita tapoja saada miehet katoamaan, joko oman miehen tai muut omat miehensä.
 

Meillä toimii osa fraaseista melko hyvin ja loput monessa muussa perheessä.

 • ”Viikonloppuna pesen kyllä nuo ikkunat”.
 • ”Voisitko millään siirtää, vaikka tuon x-asian varastoon?”
 • ”Pitäisi vaihtaa järjestystä”
 • ”Olisipa kiva remontoida pitkästä aikaa”
 • ”Mennään Ikeaan, tarvitaan uusi sohva tms.”
 • ”Lähdetään ostaa meidän Jani Pettereille uusia vaatteita, suksia tai mitä vaan, mitä ei saa biltemasta…”
 • ”Siivotaanko yhdessä?”
 • ”Siirretään tuo kukkapenkki tai tehdään mitä vaan pihahommia.”
 • ”Meidän täytyy puhua…” Ehdoton klassikko.
 • ”Minusta tuntuu…”
 • ”Olisin lähdössä kavereiden kanssa ulos, katsotko lapsia?” Juuri sillä hetkellä monessa perheessä koittaa työmatka tai jopa puun kaato, joka on odottanut tekijää jo viimeiset sata vuotta.
 • ”Autatko…?”
 • ”Laitatko…?”
 • ”Voisitko…?”
 • ”Päätä taitaa alkaa särkeä…”
 • ” Taitaa olla se aika kuukaudesta.” Silloin saakin koko viikon vapaata miehestään.

Eräs kaverini elää vauva-arkea ja hän on keksinyt tavan, millä saada mies joskus kantamaan kortensa kekoon. Hän ensin sanoo miehelleen ”Kulta, veisitkö roskat (tai tee jotain muuta)?”. Mies vastaa teinimäisesesti ”kohta”. Kaikkihan tietää, mitä on miehen kohta. Toisinaan se kohta on koko jääkiekkokausi, jalkapallokausi, formulakausi tai vaikka koko elämä.  Nainen jatkaa ”Kulta, haiseeko täällä jotain, onkohan vauvalla kakka?”. Mies ”En tiedä, minä vienkin tästä ne roskat”. Joskus ne roskat viedään todella kauas, mutta tuleepa tehtyä.  Hyvällä tuurilla ehtii vielä soittaa roskismatkalle, että josko mies toisi kaupasta paluumatkalla maitoa ja ota toki se saunakaljakin. Perheissä, jossa ei ole vauvaa mies saattaa ulkoiluttaa koiraa mielummin kuin osallistua kotitöihin. Riippuu tietenkin kelistä.  Minun mieheni surkeus on sen koiran kun vauvankin puuttuminen.

Hirvittävän hauska on myös huomata, kun nainen aivastaa ja tulee valitellakseen miehelle että onkohan tässä tulossa kipeäksi? Mies alkaa yskiä ja toteaa, että kyllä hän on jo pari päivää tuntenut olevansa kipeä. Sairauteensa vedoten hän  valloittaa sitten sohvan tehdäkseen kuolemaa, jotta vaimo ei ehdi ensin. Siinä sitä sitten odotellaan palveluksia puolikuntoiselta vaimolta.

Autappa armias, jos nainen puhuu olevansa työn tai lasten stressaama. Lyömpä melkein vetoa, että joko mies vaihtaa puheenaihetta, vaikka autoihin tai työhön.  Vaihtoehtoisesti hän saattaa kertoa miten kovin paljon rankempaa hänellä on. Lopulta vaimon korvat vaan savuaa.

Olen kuullut sitäkin, että vaimo toteaa tarvitsevansa kampaajaa. Ennen kuin hän ehtii tehdä asialle mitään on miehelle ilmestynyt uusi hiustyyli ja joissain perheissä kuulemma lapsillekkin. Hierojaa, kukapa sitä ei tarvitse? Silloin on hyvä miehen ensin testata toimiiko se? Kenties rentouttavan hieronnan jälkeen mies voi todeta vaimolle, että ei ollut vaivan tai rahan arvoinen.

Mitkä on sitten ne taikasanat, jolla saa miehen huomion.
”Kulta, autoon taisi tulla lommo”.

Mainitseppa sana seksi, mies on juuri sillä hetkellä taatusti mukana. Vaikka sen sanan upottaisi kuinka arkiseen keskusteluun. Jos miehillä olisi häntä, se taatusti heiluisi sanan kuultuaan.

Romanttinen viikonloppu miehelle on usein yhtä kuin seksi, joten sekin saattaa toimia pitkään avioliitossa olleisiin miehiin, jonka sängyssä nukkuu vaimon lisäksi lemmikit ja lapset. Joissain perheessä saattaa toimia ruoka ja alkoholi myös mutta ei meidän perheessä.  Leipoa, jos lupaan niin mies ei ehkä ole kuulolla, mutta hajulla sitten viimeistään.

Tällä hetkellä kadehdin kaikkia niitä naisia, jotka ovat oppineet puhumaan miesten kieltä. Minä en aina osaa vieläkään, vaikka yhteisiä vuosia on kertynyt todella paljon.  Tämän tekstin kirjoitin kuitenkin rakkaudella mieheeni, enkä lainkaan kritisoidakseni. Jonakin päivänä minäkin opin ja paljon olen oppinut. Päivääkään en vaihtaisi pois. Erilaisuus on rikkaus myös naisten ja miesten välisissä suhteissa.

parisuhde.jpg