Voihan äänestys. Suomi kyykkää ja meidän kansalaisten pitäisi äänestää jälleen. Suomi on tällä hetkellä kuin suuri yritys. Mitään ei enää tuoteta, ei viedä, mutta rahaa osaamme käyttää turhiin sekä kesken jääviin hankkeisiin ja suunnitelmiin. Ennen tuotettiin, mutta sitten suomi päätti uhrata vientituotteensa muiden maiden lippujen alle. Mikäli muutosta ei tapahdu tulee loputkin yritykset kantamaan laukkunsa naapurimaihin.  Jos kaiken tuhlailun jälkeen suomelle  jää vielä lainarahaa niin voimme loput lahjoittaa sitten ulkomaille.


Olen käyttänyt erilaisia vaalikoneita ja se tarjoaa jos jonkinlaista ehdokasta, josta yksikään ei tunnu omalta. Tämä kansalaisoikeus on kyllä sieltä samasta paikasta, kun suurinosa ehdokkaiden lupauksistakin. Tuntuu, että moni ehdokas puhuu mitä kansa haluaa kuulla, mutta kuitenkaan vaalien jälkeen lupauksia ei enää lunasteta. Useat ehdokkaat puhuvat eri tilaisuuksiin valmistelluissa puheissa tilaisuuden vaatimalla arvokkuudella kumoten edellisen puheensa sanoman.  Vaalien jälkeen suomessa aloitetaan jälleen kamalan kalliita hankkeita ja haudataan niitä sitten pöytälaatikkoon.  Vanha hallitus on jättänyt uudelle jo työpöydän laatikot pullolleen keskeneräisiä ja päättämättömiä ratkaisuja, joita hätä kädessä nuijitaan läpi syitä ja seuraamuksia ajattelematta.  Mikään ei koskaan tunnu päättyvän tässä ajassa ja tässä paikassa. Tämä nykyinen edustus on kyllä möheltänyt niin huolella, että uuden edustuksen pitäisi rakentaa koko suomi uudestaan. Ei paineita äänestää. En siis tiedä vieläkään ketä äänestää. Varmasti se paras ehdokas on piiloutunut jonnekkin ehdokaslistaan ilman, että olisi saanut ääntään kuluviin. Hänen ääntä ei välttämättä ole kantanut suuret vaalirahat, joka osaltaan olisi voimistanut hänen ääntään ja lujaa tahtotilaa.  MuTu tuntumalla päättämään tänäänkin ja toivon hieman onnea matkaan. Löydänkö sinut hiljainen ajattelija ja aktiivinen toimija listalta minun?


 Katsotaan millainen sekametelisoppa tulee ja vie suomea vielä syvemmälle. Toki voihan se olla, että muu kansa on minua fiksumpaa ja on jaksanut panostaa minua enemmän ehdokkaan löytymiseen ja suomi saakin hyvän edustajiston. Parhaillaan he yhdessä kansanvoimaa hyödyntäen saavat suomi-neidon kuolleisiin keuhkoihin edes hieman puhallettua ilmaa. Tuskin vielä elpymisestä puhutaan tuleviin kymmeniin vuosiin, mutta jos jotain.  Tämä hetki on juuri se hetki, että voin pahoitella olevani huono kansalainen joka ei todellakaan tiedä, kuinka hyödyntää kansalaisvelvollisuuttaan tässä tyhjien lupausten ja turhien hankkeiden maassa?

 

                          nestys.jpg