Minä niin nautin aamuista. Olen jokseenkin pystynyt säilyttämään rytmin niin, että herään aamuisin ihanaan aurinkokylpyyn, linnunlauluun ja ympäröivään hiljaisuuteen. Lapset usein nukkuvat vielä silloin. Otan kupin kahvia ja menen taloni terassille nauttimaan ihan vaan aamusta. Aamut hymyilee ja antavat toiveita tulevasta päivästä. En edes jaksa välittää enää ihmisistä, jotka juoruavat selkämme takana. En jaksa loukkaantua, että meidän epäonnistuminen puhuttaa edelleen.

Mieheni entinen ystävä soitti eilen ja pyysi mieheltäni palvelusta. Mies tietenkin teki niinkuin aina. Hän on aina valmis auttamaan muita. No tänään ystävä soitti kiittääkseen ja kertoi miehelleni, että ompas teillä rankaa, voisihan teillä mennä paremminkin. Hän oli vielä lisännyt, että on mieletöntä nähdä mieheni epäonnistuneen. Kiitos ei, me emme auta teitä enää toisten.

Nauttikaa epäonnistumisestamme, se on se, mitä haluaisin niin monelle sanoa. Oikeastaan mekin nautimme, sillä uusi nousukiito on valmis pian alkamaan. Onni ei ole raha vaan rakkaus. Rakkaus, jota tunnen joka solullani joka ikinen päivä, kun saan tutustua jälleen lapsiini. Rakkaus, joka tukee minua kun heikottaa. Meidän onni ei ole kirkas, kuin kulta vaan jopa kirkkaampi. Se on aurinko, joka paistaa jopa tänne risukasaankin joskus. Olemme onnellisia, vaikka emme enää kylvekkään rahassa. Oikeastaan joka kerta, kun kuulen ihmisten olevan onnellisia epäonnistumisestamme, tulen aina vaan onnellisemmaksi. Hei, kukapa ei haluaisi olla onnellinen, kun saa toisen hymyilemään. Se hymy voi tarkoittaa, että sinä joka nautit tilanteesta voit olla seuraava, joka menettää kaiken tai sitten se voi tarkoittaa, että hymyilevä ei koskaan joudu tilanteeseemme. Hän osaa tehdä viisaampia ratkaisuja, kuin me. Niin tai näin olen onnellinen, että on ihmisiä, jotka nauttivat tilanteestamme. Meitä on monta maassamme tällä hetkellä. Onni on jokainen yrittäjä, joka ei saa kolhuja näinä aikoina.

Minulla ei ole rahaa, eikä montaa ystävääkään jäljellä. Kuitenkin olen edelleen oma itseni. Minä kelpaan lapsilleni ja miehelleni, vaikka hieman köyhempänäkin. Ja se rahallinen köyhyys on juuri nyt melko merkityksetöntä. Kesä ja kiireettömyys on juuri se mitä kaipasin talvella. Elämä olisi täydellistä, jos miehenikin voisi nauttia hetken kanssani tästä. Juhannus tuo mukanaan hänellekkin neljän päivän vapaan. Hänkin saa nukkua ja huokaista:). Vaihtaisinko tämän kaiken rahaan? En, vaikka kyllä se sanonta, että raha helpottaa elämää kummasti pitääkin paikkansa.